25 Ağustos 2010 Çarşamba

Dragon's Den artık Türkiye'de

Dragon's Den'i tv'de ilk izlediğim zaman bloomberg tv'nin türkçe yayınla Türkiye'de yayın yaptığı ilk günlerdi. O zaman yalnızca -yanlış hatırlamıyorsam- ingiliz versiyonu yayındaydı. Program başından sonuna kadar heyecanlı bir film izlermiş gibi başından kalkmadan izlediğimi biliyorum.

Tv'de her zevk ve ihtiyaca göre çeşitli programlar seyretmek mümkün. Benimde zevkim DD gibi yarışma programlarına kayıyor. Bir zamanlar CNN Türk televizyonunda çırak isimli bir yarışma programı daha vardı. Onu da, yabancı versiyonlarını da çokta kez izlemiştim.

DD'den kısaca bahsetmek gerekirse; girişimci ruha sahip bir yarışmacı kafasındaki plan ve proje ile dört kişilik bir jürinin karşısına geçip sunum yapıyor. Burada önemli olan yaptığı sunumu jüriye kabul ettirip kuracağı şirketten juriye hisse satarak kendine yatırım için gerekli olan kaynağı yaratmak. Bu programın benim açımdan iki güzel yanı var. Birincisi yaptığınız proje juri tarafından uygun görülmezse bilin ki siz kendi başınıza girerseniz pek bi getiri sağlamayacak. Gözüm kara projeme inanıyorum derseniz o ayrı tabi. İkinci güzel yanı şayet projenizi kabul ettirirseniz, şirket hissedarlarınız Türkiye iş dünyasının en iyilerinden birileri olacak ve bu şekilde kapılar size daha kolay açılacak.

Girişimci ruhu desteklediği için ülkemize de katkıları son derece pozitif yönde olacak bir program. Uzun soluklu olmasını temenni ediyorum. Reyting kaygısı olmayacak, programa uygun bir ekonomi kanalında olacak olmasıda ayrıca güzel...
Buradan siteye ulaşabilirsiniz..